Het Groot Blokzijls Piratenkoor houdt ermee op!!

31 juli 2022 Geen categorie 0

Helaas slecht nieuws, want op 17 september 2022 als het koor 35 jaar bestaat zijn we genoodzaakt ermee te stoppen. Het is erg jammer, maar er zijn nu echt redenen om er mee te moeten stoppen. Het ledenaantal loopt terug, de manschappen worden steeds ouder en onze muzikaal leider Gerrit Boonstra en de accordeonist Gerard Miggels hebben aangegeven te willen stoppen omdat het op hun leeftijd te zwaar wordt. Bovendien reist Gerrit Boonstra de laatste tijd vanuit Harlingen om te komen repeteren en op te treden en dat wordt te zwaar.
Op 17 september, tijdens het eindspektakel van de viering in Blokzijl ter ere van het 350 jarige bestaan van stadsrechten, neemt het koor afscheid en is dit het einde van een tijdperk. Blokzijl heeft dan geen piratenkoor meer. Het koor kijkt echter trots en met plezier terug op een mooi bestaan, met vele leuke optredens en nog veel meer gezellige repetitie avonden in het Honk in Blokzijl.