Optredens / Nieuws

Het Groot Blokzijls Piratenkoor wordt geregeld gevraagd om een optreden te verzorgen. We hebben in ons ruim 30-jarig bestaan honderden keren opgetreden in binnen- en buitenland. Feitelijk treden wij op in alle windstreken van het land en voor diverse evenementen van groot tot klein. Of het nu gaat om een verjaardag of ander feestje, braderie, festival, niets is ons te gek ! We hebben ook jaarlijks onze vaste optredens met name in onze thuishaven Blokzijl. U kunt de piraten daar vrijelijk bewonderen. Daarnaast zijn er nog enkele andere, ook plaatselijke, aktiviteiten waarbij veelal zelfs belangeloos ‘acte de presence’ wordt gegeven.

Als u belangstelling heeft om een optreden te boeken kunt u met ons contact opnemen via ons mailadres info@piratenkoor.nl wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Zo beschikken wij over een professionele geluidsinstallatie, een lichtinstallatie en kunnen we vrijwel overal terecht van grote podia tot kleine intiemere gelegenheden. Afhankelijk van het soort optreden, de tijdsduur en de afstand berekenen wij een onkostenvergoeding. Maar een feest zal het altijd worden met dit oudste en originele piratenkoor. Het is zelfs mogelijk dat wij op aanvraag onze mobiele kanonnen afvuren.

Nieuws:

– Afgelopen donderdag heeft het Groot Blokzijls Piratenkoor een gezamenlijk optreden verzorgd met Bloxy Music waarbij een deel van het eigen repertoire is gezongen maar ook een aantal liederen met z’n allen.
Dit was een erg leuk optreden en voor herhaling vatbaar. Binnenkort staan de foto’s op de site.

– We hebben een aantal nieuwe nummers in ons repertoire opgenomen waaronder o.a. ; the fields of Athenry , mull of Kintyre, het kleine café aan de haven en bloody Mary. We zijn druk aan het oefenen om deze nummers er goed in te krijgen. Ook een ( nieuw) Italiaans nummer is in voorbereiding waarmee we nu zowel in het Nederlands, Duits, Frans, Engels en dus ook Italiaans zingen. Voor een ieder wat wils. Zo kunnen wij ons repertoire, bestaande uit bijna honderd nummers, aan passen aan de wensen van het publiek.

– Sinds kort hebben we weer een nieuw koorlid nadat vorig jaar een aantal leden waren vertrokken. Wij blijven echter op zoek naar zangers en muzikanten, heb je belangstelling neem dan even contact met ons op. Of kom eens kijken bij onze repetitie.
Wij repeteren iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in ons eigen Honk in Blokzijl. Kom gerust eens kijken.

– Op 17 september 2017 vierden wij ons 30 jarig bestaan! Nederland heeft dat gemerkt! Blokzijl zeker, op 16 september hebben wij groots uitgepakt in de havenkolk en op de kade. Zie foto’s in galerij op deze website.

-Wilt u ons jubileumboek bestellen, dat kan nog steeds ! Er is een eenmalige oplage gedrukt. Het boek kost vanaf 1 januari 2018 € 10,– en kan besteld/afgehaald worden bij Reinder Post, Zuiderstraat 9 Blokzijl. (zie foto van boek in fotogalerij)
Tel: 06-16161518 of via info@piratenkoor.nl

Geplande openbare optredens in 2019 waar we te zien en te horen zijn :

• 1 augustus 19.00 uur – camping Blokzijl
  • 30 , 31 augustus , 1 september – Wandeldriedaagse Paasloo
  • 21 september – Suurhuisterveen ; info volgt
  • 16 november 13.00uur – Shantyfestival Grou
  • Klik hieronder de foto’s aan voor een impressie van enkele van onze laatste optredens!