Optredens / Nieuws

Het Groot Blokzijls Piratenkoor wordt geregeld gevraagd om een optreden te verzorgen. We hebben in ons ruim 30-jarig  bestaan honderden keren opgetreden in binnen- en buitenland. Feitelijk treden wij op in alle windstreken van het land en voor diverse evenementen van groot tot klein. Of het nu gaat om een verjaardag of ander feestje, braderie, festival, niets is ons te gek !  We hebben ook jaarlijks onze vaste optredens met name in onze thuishaven Blokzijl. U kunt de piraten daar vrijelijk bewonderen. Daarnaast zijn er nog enkele andere, ook plaatselijke, aktiviteiten waarbij veelal zelfs belangeloos ‘acte de presence’ wordt gegeven.

Als u belangstelling heeft om een optreden te boeken kunt u met ons contact opnemen via ons mailadres info@piratenkoor.nl wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Zo beschikken wij over een professionele geluidsinstallatie, een lichtinstallatie en kunnen we vrijwel overal terecht van grote podia tot kleine intiemere gelegenheden. Afhankelijk van het soort optreden, de tijdsduur en de afstand berekenen wij een onkostenvergoeding. Maar een feest zal het altijd worden met dit oudste en originele piratenkoor. Het is zelfs mogelijk dat wij op aanvraag onze mobiele kanonnen afvuren.

Nieuws:

– Het Groot Blokzijls Piratenkoor is druk in overleg met het popkoor Bloxy Music om een gezamenlijk openbaar optreden te organiseren. Bedoeling is dat beide koren een deel van hun eigen repertoire ten gehore brengen maar ook een aantal liederen gezamenlijk zullen zingen. Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

– We hebben een aantal nieuwe nummers in ons repertoire opgenomen waaronder o.a. ; the fields of Athenry , mull of Kintyre, het kleine café aan de haven en bloody Mary. We zijn druk aan het oefenen om deze nummers er goed in te krijgen. Ook een ( nieuw) Italiaans nummer is in voorbereiding waarmee we nu zowel in het Nederlands, Duits, Frans, Engels en dus ook Italiaans zingen. Voor een ieder wat wils. Zo kunnen wij ons repertoire, bestaande uit bijna honderd nummers, aan passen aan de wensen van het publiek.

– Sinds kort hebben we weer een nieuw koorlid nadat vorig jaar een aantal leden waren vertrokken. Wij blijven echter op zoek naar zangers en muzikanten, heb je belangstelling neem dan even contact met ons op. Of kom eens kijken bij onze repetitie.
Wij repeteren iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in ons eigen Honk in Blokzijl. Kom gerust eens kijken.

– Op 17 september 2017 vierden wij ons 30 jarig bestaan! Nederland heeft dat gemerkt! Blokzijl zeker, op 16 september hebben wij groots uitgepakt in de havenkolk en op de kade. Zie foto’s in galerij op deze website.

-Wilt u ons jubileumboek bestellen, dat kan nog steeds ! Er is een eenmalige oplage gedrukt. Het boek kost vanaf 1 januari 2018   € 10,– en kan besteld/afgehaald worden bij Reinder Post, Zuiderstraat 9 Blokzijl. (zie foto van boek in fotogalerij)
Tel: 06-16161518 of via info@piratenkoor.nl

Geplande openbare optredens in 2019 waar we te zien en te horen zijn :

• 25 april – Blokzijl ; de Vierhoek
  • 15 juni – halve marathon van Zwolle
  • 30 , 31 augustus , 1 september – Wandeldriedaagse Paasloo
  • Gezamenlijk optreden met popkoor Bloxy Music ( zie ook bij nieuws hierboven). Datum wordt nog bekend gemaakt !
  • Klik hieronder de foto’s aan voor een impressie van enkele van onze laatste optredens!