Rene van der Horn

Tenor/solist en hoofdman

Hoofdman van het koor sinds januari 2017!
Goede zanger met een heldere stem die het niet aan zijn moeder wil vertellen (Tell me ma).
Is gepensioneerd internist die neergestreken is in Langelille en daar naar hartenlust kan zingen want niemand hoort hem daar.

Jos van Dijk

Bas en bestuurslid, opschriever en PR

Jos is aan komen waaien in Blokzijl en was meteen verknocht aan ons koor en meldde zich in juni 2017 om het drukke seizoen nog mee te kunnen doen aan al onze zomeroptredens. Jos is een diepe bas en werkt in de opbouwploeg van onze geluidsinstallatie en is tevens secretaris binnen het bestuur.

Joop Huisman

Tenor, bestuurslid, schatbewaarder

Joop zingt de sterren van de hemel en heeft daar ook zichtbaar plezier in, is al eens eerder piraat geweest dus houd hem in de gaten! Zingt op zijn knieën een solo met zijn "pappa". In januari 2018 heeft Joop de functie van schatbewaarder op zich genomen.

Frans Bouwmeester alias Laurens Jansz

Scheeps spreekmeester/ bestuurslid

Frans Bouwmeester was eigenaar van de grootste drukkerij van Blokzijl. Daarnaast fotograaf die in opdracht foto`s maakt van de meest uiteenlopende opdrachten. Onze liedjes tijdens optredens aan elkaar praten kan hij op onnavolgbare en humoristische wijze. Mede dankzij zijn creatieve en soms op "waarheid " gebaseerde verhalen is het Groot Blokzijls Piratenkoor uniek te noemen. Is ook een echte regelneef.

Reinder Post alias Free Willy

Bas/grote trom/Bestuurslid

Aanvoerder voor de polonaises. Enorme basstem en geeft met de grote trom al vele jaren het ritme aan. Maar kent ook al onze 108 teksten uit zijn hoofd. Is ook de opbouwer van onze installatie.

Hans Leurink

Trommelaar met basstem

Hans is van bas overgestapt naar de trom toen daar een vacature ontstond, maar hij zingt uit volle borst mee, is erg enthousiast en voelt zich prima thuis bij ons koor.

Gerrit Boonstra

Muzikaal leider / solist

Gerrit Boonstra is onze muzikaal leider en dat gaat hem goed af. Hij heeft een geweldige zangstem. Dagelijks is hij met muziek bezig om via internet muziek en tekst bij elkaar te zoeken. Dankzij hem zingen wij inmiddels 108 nummers en zingen we soms ook nog een beetje gedisciplineerd. Na zijn pensionering is varen met zijn Lemsteraak over de Friese meren en de overige wereldzeeën zijn passie.

Gerard Miggels alias Longhair

Accordeonist

Gerard speelt de knoppen van zijn trekzak. Prima accordeonist voor ons koor! Zijn bijnaam Longhair is niet meer zo actueel. Zijn paardenstaart is niet meer.

Sipke Bouma

Bas

Sipke was onze vaste chauffeur op de bus die wij van de firma Bangma in Emmeloord huurden voor onze binnenlandse en buitenlandse reizen. Na zijn werkzame leven is hij lid geworden van ons koor. Met zijn rode petje en krullen is Sipke een echte aanwinst voor ons koor.

Jan Kielstra alias Shipman

Bariton

Eigenaar van de grootste en mooiste scheepswerf van Blokzijl. Zijn grootste passie, naast het restaureren van sloepen, zijn oude auto‘s (cabriolet) waar hij zomers met zijn vrouw en picknickmand in rondtoert. Schittert met blijde glimlach altijd in het midden van het koor.

Gerard Huisman alias The Old farmer

Bariton

Een actieve man. Was 41 jaar voorzitter van de ijsclub. Boer in ruste maar nog altijd actief. In het koor een markante aanwezige met ooglap en dwarse piratenhoed. Ook de oudste van ons allemaal! Hij moet de 90 al gepasseerd zijn!

Jan van Veen alias Bramzwijgertje

Bas

Onze Jan zweefde over het podium. Zie hem glunderen. Ja onze Jan is gek op mooie wijven en kan als geen ander de boel opleuken met zijn tamboerijn.

Jan Doeven

Tenor

Zingt als tenor de sterren van de hemel.
Een piraat zonder bijnaam: We noemen hem gewoon Jan.
Hij is niet de enige Jan, we hebben wel 5 Jannen in het koor.

Geert de Leeuw alias Johny Lion

Geluidsman

Onze technicus, zonder hem geen geluid en lichtinstallatie en dus onmisbaar. Zit daardoor altijd tussen het publiek met zijn PE. Een nadeel voor hem; hij mist nog wel eens een pilsje.

Hendrik Nijdam alias New Dijke

Bariton / Kannonier

Hendrik is inmiddels gepensioneerd boer in hart en nieren. Varen met zijn sloep is zijn grote passie. Tijdens onze busreizen, als wij naar optredens gaan houdt hij altijd div. lezingen over de meest wonderlijke onderwerpen. De manschappen luisteren dan niet.

Albert Smeding alias Wilde Appie

Tenor / Solist

Appie is een Fries in Drenthe en zingt in de Kop van Overijssel. Niemand begrijpt dit, maar hij is ons nieuwste koorlid en hij brengt vreugde en plezier!
Hij tapt moppen die niemand begrijpt....

Bennie Vis alias Fisherman

Bas/Trom

Bennie heeft een diepe basstem en kan het koor goed begeleiden op de trom. Heeft al een jarenlange ervaring binnen het koor en is een echte Blokzieliger. Helpt mee de installatie plaatsen en weer afbreken en dat is pure techniek!

Gaatze Hellinga

Zware Bas

Gaatze is een bekende in deze omgeving, zijn groen gekleurde vrachtwagens rijden overal rond. Gaatze heeft al jaren zangervaring en is een welkome versterker bij de bassen met soms enthousiaste uitschieters de hoogte in. Vertolkt met plezier de rol van pappa in een bekende smartlap.

Bep Hagen

Bariton

We zijn erg blij dat Bep is aan komen waaien bij ons koor en de baritons komt versterken. Hij is zo fanatiek dat hij de voorkeur geeft aan het zingen boven zijn verjaardag. Of iedereen daar even blij mee is ?.

Max van Deventer

Tenor

Als zeeman in ruste is Max toegetreden tot het Groot Blokzijls Piratenkoor en met zijn mooie grote snor is hij een welkome en passende aanvulling bij onze zeeschuimers